31 Mayıs 2014 Cumartesi

2-6 Haziran Haftası Parite ve Emtia Analizi

ALTIN ANALİZİ

Kritik kararların alınacağı ve önemli verilerin açıklanacağı oldukça hareketli bir haftaya giriyoruz. Geçtiğimiz hafta Altın'da ciddi bir kırılma yazının devamı için tıklayın..
yaşadığımızı, beklentimizin tersine aşağı yönlü hareketin başladığını belirtmiştik. En düşük 1,242 seviyesini gören Altın için satış baskısının geçtiğini söylemek çok zor. 1,282-2,296 aralığının artık direnç bölgesi olduğunu daha öncesinde ise 1,268-1,277 gibi geçilmesi zor dirençlerin bulunduğunu, bu dirençler geçilmedikçe satış baskısının çok net bir şekilde hissedileceğini söyleyebiliriz. Üçgen formasyonu içerisinde yukarı yönlü hareketi bekleyen ve 1,284 desteğinin ve 30 haftalık hareketli ortalamanın kırılmasıyla bu beklentisini sonlandırarak satış işlemlerine katılan yatırımcılarla birlikte önümüzdeki günlerde daha düşük seviyeleri görebiliriz. Üçgen formasyon hedefi olan 1,224 seviyesi önümüzdeki hafta içerisinde dikkat etmemiz gereken kritik destek olarak ön plana çıkarken haftalık görünümde 1,268 seviyesi önemini korumaktadır. 1,268 haftalık bariyer olmakla birlikte bu seviye altındaki haftalık kapanışlarda 1,180-1,155 seviyelerine düşüş görmemiz mümkün. Tabi bu seviyelerin görülmesi hemen değil de Haziran ayının son haftası ile Temmuz ayının ilk haftası aralığında olması muhtemel. Bu kritik desteklerden orta vadeli alıcıların devreye gireceğini ve yaşanacak 3. dibin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini düşünüyoruz.Daha önce satış sinyali vermiş olan ve son zamanlarda bulutun hemen altında hareketini sürdüren Altın İchimoku bulutundan iyice uzaklaşarak satış sinyalini güçlendirmiş oldu. Altın bulutun içerisine giremediği müddetçe de aşağı yönlü hareketine devam edecektir. 

Gram Altın ise daha önce belirlediğimiz 85 Tl altında kaldıkça 79,5 ve 73 tl desteklerine düşebilir. Bu nedenle gram altın 85 seviyesini geçmedikçe alım düşünülmemesi taraftarıyız. 

DOLAR ANALİZİ
Dolar 2,088-2,112 aralığında bir müddet hareket edebilir ve daha sonra 2,152 seviyesine yükselebilir. Dip oluşumu içerisinde bulunan Dolar 2,05 seviyelerini artık dip olarak gördüğünden bu seviyelere yaklaştıkça alıcıların artacağını, yukarı yönlü hareketlerin yaşanabileceğini gösteriyor. Günlük kapanışların 2,112 bariyeri üzerinde olması 2,152 direncinin test edilmesine katkı sunabilir. Dolar için 2,050 altında kapanış olmadıkça 2,25 ve 2,40 seviyelerine yükselişin mümkün olduğunu söyleyebiliriz. 

0 yorum:

Yorum Gönder