29 Aralık 2014 Pazartesi

Altın'da yükseliş umutları başka bahara kalacak gibi..

Altın'daki son yükseliş dalgasının da 1,200 bariyerinden döndüğünü izliyoruz. Altın'ın yükselişlerde her seferinde darbe yemesi alıcıların iştahını oldukça kesmişe benziyor. Yükselişlerde alıcıların azaldığını, düşüşlerde ise satıcıların arttığını görüyoruz. Bu durumdan
çıkarabileceğimiz anlam ise Altın'ın yükseliş inandırıcılığı azalmış durumda. Düşüşlerde ise yükseliş umudu bitenlerin de satışa geçtiğini söyleyebiliriz. Önümüzdeki aylarda (Nisan-Haziran 2015) faiz artış olasılığının güçlenmesi Dolar'ın güçleneceği beklentisi, Nakit para ihtiyacının karşılanması amacıyla eldeki altının satılabileceği düşüncesi Altın'ın önümüzdeki dönemde daha çok düşebileceğine işaret ediyor. Son günlerdeki 1,200 hareketi belki de son yükseliş dalgası olarak kalacaktır. Ancak şunu unutmamalıyız ki 1,221 altındaki hareketlerde ciddi bir satış potansiyeli bulunuyor. Nereye kadar süreceğini tahmin etmek gerekirse 1,156 dolar altında kalıcılığın oluşmasıyla 1,085-1,045 ve 980 dolarları konuşabiliriz. Düşüş trendi içerisinde olduğumuzu oluşabilecek yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılması gerektiğini belirtmekte fayda var. 100 günlük hareketli ortalamanın bugünlerde 1,221 seviyelerinde hareket etmesi de direnç bölgesinin bu seviyelerde oluşabileceğini gösteriyor. Yükseliş ihtimalinin artması için ilk etapta 1,200 üzerinde haftalık, 1,221 üzerinde de günlük kapanışlara ihtiyaç var.

NOT: Grafikler ve seviyeler tamamen teknik analize dayalı olup senaryodan ibarettir. Herhangi bir bağlayıcılığı yoktur. Yatırım danışmanlığı ve tavsiyesi niteliğinde değildir.

Blogumuza destek olmak için:
-Analizlerimizi siz de paylaşabilir,
-Mail abonemiz olabilir,
-Konuların altına düşüncelerinizi, eklemek istediklerinizi yazabilir,
-Sosyal medyada Twitter 'da takipçimiz olabilir, Google+ hesabımı çerçevelerinize ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder