9 Şubat 2015 Pazartesi

Dolar ilk önce 2,75'i mi yoksa 2,28'i mi dener?

Usdtry son zamanlarda yükselişini hızlandırdı ve bugün güne başladığı seviyelerde kapanışa doğru gidiyor. Gün içi 2,50 seviyesinin görülmesi psikolojik direnci gündeme getirirken uzun vadeli yükseliş senaryomuzun
devam edeceğine önemli katkı sunmuştur. Daha önceki analizimizde 2,530 seviyesinin önemine değinmiştik ancak o seviyelere yükseliş görülmeyebilir artık. Yani şimdilik tabi daha sonrasında bu yükselişin devam ederek yeniden 2,530 ve 2,785 seviyelerini hedef olarak seçeceğiz. Ancak kısa-orta vadede sorgulanması gereken 5. hareketin hedefinin 2,359 ve 2,28 seviyelerini olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle bu seviyelerden alım yapmak yerine olası geri çekilmeleri ve bu geri çekilmenin nerede sonlanacağını görmek gerekmektedir. İlk etapta 2,465 desteği ön plana çıkarken düşüş senaryolarının konuşulacağı 2,445 desteğine düşüş pek uzun zaman almayacaktır. 2,445 altındaki hareketlerde satış baskısının artması beklenebilir.

NOT: Grafikler ve seviyeler tamamen teknik analize dayalı olup senaryodan ibarettir. Herhangi bir bağlayıcılığı yoktur. Yatırım danışmanlığı ve tavsiyesi niteliğinde değildir.

Blogumuza destek olmak için:
-Analizlerimizi siz de paylaşabilir,
-Mail abonemiz olabilir,
-Konuların altına düşüncelerinizi, eklemek istediklerinizi yazabilir,
-Sosyal medyada Twitter 'da takipçimiz olabilir, Google+ hesabımı çerçevelerinize ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder