29 Ocak 2014 Çarşamba

29 Ocak Dolar Analizi

BURASI MERKEZ, ARTIK KORKSUN HERKES
Merkez Bankasının dün gece gerçekleştirdiği faiz artışının çok ciddi oranda olması piyasalarda şaşkınlıkla karşılandı. Bugün faiz artışının etkisi sürecektir ama gece Fed toplantısının sonuçlarının açıklanacak olması
düşüşleri etkileyecek bir unsur olarak duruyor. Fed'in tahvil alımını 10 milyar $ olarak azaltması bekleniyor ancak Merkez Bankasının faiz artışını ciddi oranda yapması Fed'in beklentinin üzerinde azaltıma gidebileceğini düşündürüyor. Beklentiden daha fazla bir tahvil azaltımın gerçekleşmesi halinde Dolarda kısmi yükselişler görülebilir. 10 milyar $ azaltım olması doların yatay seyretmesine neden olacakken, azaltım gerçekleşmemesi Doların kaybını arttıracaktır. Dolar her ne kadar yükseliş trendini halen de devam ettiriyor olsa da önümüzdeki dönemde MB'nın ciddi adımları atmaktan çekinmeyeceğini gördüklerinden dolayı alıcıların temkinli davranacağını düşünüyoruz.

Doları teknik yönden değerlendirecek olursak 2,196-2,156 bandında bir süre hareket edeceğini Fed kararının bu bandın kırılmasında etkili olacağını düşünüyoruz. 2,164 altında gerçekleşecek kapanşlar 2,156 desteğinin kırılmasına katkıda bulunarak 2,118 desteğine düşüşleri hızlandırabilir. Haftalık RSİ göstergesinde şu seviye itibariyle yükseliş trendi kırılmış durumda. Doların haftayı bu seviyelerde kapatması yükseliş trendinin bittiğini onaylayacaktır. 

0 yorum:

Yorum Gönder