16 Ocak 2014 Perşembe

Terafx 16 Ocak Parite ve Emtia Analizi

DOLAR GÜÇLENMEYE DEVAM EDECEK Mİ?
Dolar için haftanın en önemli verisi saat 15:30 itibariyle açıklanacak olan enflasyon verisi. FED i parasal genişlemede azaltıma giderken tek kuşkulandıran durum, enflasyonun hala hedef değer olan 2% seviyesine ulaşmamış olması. İyi gelecek ve hedefe yaklaştıraack bir rakam ile doların hızının daha da artmasını izleyebiliriz.

Dolar Endeksi FED başkanlarının destekleyici açıklamalarında geçtiğimiz Cuma günü gelen 74binlik Tarımdışı İsti
hdam verisinin gözardı edilebileceğini açıklamalarında yer vermesi ile yukarı yönde başlattığı hareketi, dün gece Lockhart'ın uzun vadeli faizlerin arttırılabileceği zamanın yaklaştığını belirten açıklamaları ve 50&200
Günlük Ho su olan 80.65 seviyesinden destek bulması ile kuvvetli bir hareket yaptı. Dolar endeksi 81.30 ve 81.65 seviyesinde iki kuvvetli dirençle karşı karşıya olsa da, piyasalarda dolara yönelim devam ettiği sürece bir süre daha yükselişini devam ettirebilir.

Doların yükseliş trendine karşı koyabilen tek para birimi ise Euro oluyor. Euro bölgesinde özellikle LTRO geri ödemelerinin olumlu ilerlemesi Euro için en büyük gç kaynağı denebilir. Yükselen trendi izledğimiz paritenin kanal desteğine nerdeyse gelmiş durumdayız, 1.3600-1.3550 arasında kademeli alışlar paritede geri dönüşten faydalanmayı sağlayabilir.


Altında ise çift dip oluşumunu destekleyebilecek tepki alışı, alçalan trende takılmış durumda. Trend direncinden geri dönen altın 50 Günlük Ho sından destek bulmaya çalışıyor. Bu seviyeninde kırılması tekrar 1180 seviyesini gösterebilir. Üçüncü kez denenecek bir 1180 desteğinin kırılması söz konusu olabilir.





Dolar/TL ise doların gücüne karşı en çok tepki veren parite oluyor. Merkez Bankasının faiz yükseltmemekte ısrar etmekte ve yükselen dövize karşı bu durumda piyasaya dolar vererek dövizin ateşini kesmek oldukça zor gözüküyor.Yükselen trendin üstünde çıkma çabasında olan dolar/TL de 2.28 bir sonraki direnç oalcaktır. Kısa vadeli tepki satışları gözüksede, yukarı yönlü trend devam edecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder