24 Mart 2014 Pazartesi

Goldman: Altın Sene Sonunda 1.050$/Ons

Goldman Sachs uzmanları, ABD’deki ekonomik düzelmenin etkisiyle altın fiyatlarının sene sonuna kadar ons başına 1.050 dolara gerileyeceğini ifade etti. Altın fiyatları, zayıf ABD verileri, Çin kredi problemleri ve Ukrayna merkezli jeopolitik gerginliklerin etkisiyle sene başından beri oldukça iyi
bir yükseliş kaydetti. Ukrayna’daki sorunların büyümesini olası gören uzmanlar, buna karşılık sene ikinci yarısında ABD ve Çin’in ekonomik bir toparlanma kaydedeceğini düşünüyor ve buna bağlı olarak altın fiyatlarının gerileme olasılığının bulunduğunu belirtiyor.

Dünyanın en baş altın tüketicisi konumunda bulunan Çin ve Hindistan’dan gelecek talepte önemli bir artış oluşmasını pek mümkün görmediğini ifade eden Goldman uzmanları, bu ülkelerden gelen talebin önemli bir faktör olamayacağını söyledi. Ülkenin câri açığını kapatmak için altın ürünlerine ek vergi koyan Hindistan, kaçakçılığın artmasına neden olarak amacına çok ulaşamamıştı.

Çin’deki altın teminatlı finansal anlaşmaların azalmasını ve Hint hükumetinin ek vergileri düşürmesini bekleyen Goldman, altının bu destekleri kaybedeceğini öngörüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder