12 Ekim 2013 Cumartesi

14-18 Ekim Haftalık Piyasa Analizi

     Geçtiğimiz  hafta Borç limiti tartışmaları ve Fomc tutanakları önemli konuların başındaydı. Ancak Fomc tutanakları beklendiği gibi sert hareketlere neden olmadı. Toplantı tutanaklarından çıkan en önemli faktör
     Fed üyelerinin tahvil alımının azaltılması ve 2014 ortalarında bitirilmesi konusunda hem fikir olmalarıydı. Borç limiti sorununun da çözülebileceği beklentisinin güçlenmesi özellikle emtia tarafında yaşanan sıkışmaya son verdi ve sert satışlar meydana getirdi. Borç tavanı konuşulurken alıcı bulamayan emtia bu sorun çözüldüğünde daha sert tepki verebilir.

     Cuma günü New York'ta Economik Club'ta bir konuşma yapan Mario Draghi "AMB Yönetim Konseyi, oy birliğiyle, gevşeme eğilimi konusunda anlaşmaya vardı ve bu durum açık bir şekilde, piyasada volatilitenin yaz başlarındaki seviyelerine geri dönmesi durumunda, ilave faiz indirimleri için olanak sağlıyor" dedi. Faiz indirimine daha yakın olan AMB önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili daha net mesajların gelmesi durumunda özellikle Eur/Usd paritesinde sert hareketlere neden olabilir.

Usd/Try Analizi
Dolar'ın Türk Lirası karşısında performansına baktığımızda 2 Tl altında kaldığı sürece MB hedefine daha yakın görünüyor. 1,968 desteğinin üzerinde bulunan Usd/Try önümüzdeki hafta 1,96 seviyelerinden alıcı bularak yeniden 2,01 seviyelerine yükselmesi olası. Alternatif olarak 1,96 desteği kırılması durumunda 1,935-1,90 seviyelerinin hedeflenebileceğini düşünüyoruz.



Altın Analizi
Cuma günü 1293 desteğini kıran Altın beklediğimiz üzere 1,268 desteğine kadar gevşedi ve en düşük 1,262 seviyesiyle son 3 ayın en düşük seviyesini gördü. Grafikte görüldüğü üzere OBO formasyonunda sağ boyun kırılmış durumda. Formasyon hedefi 1130 olmakla birlikte satışlar önümüzdeki günlerde sertleşebilir. Bizim orta ve uzun vade görüşümüz 1375-1430 dirençleri altında yükselişlerde satış stratejisini 1180-1155 hedeflerine kadar uygulamak. 1,272 seviyesi kritik ve bu seviye altında gerçekleşecek kapanışlarda ilk etapta 1,243 daha sonra ise 1,208 seviyeleri hedeflenebilir. Yükselişlerdeyse 1,293-1,307-1,313 kritik dirençler. 
Eur/Usd Analizi
Uzun süredir önemini belirttiğim 1,347 seviyesi bu hafta da destek olmaya devam edecek. 4 saatlik grafiklerde görülen OBO formasyonunda sağ omuz tamamlanıyor gibi. Formasyonun gerçekleşmesi için 1,347 desteğinin kırılması şart ve bu durumda 1,330 seviyesine hızlı bir düşüş görebiliriz. Daha önce oluşan simetrik üçgen yukarı kırılmıştı ancak yeterince alıcı olmaması pariteyi değil 1,40 seviyesine 1,371 direncine bile atamadı. Bizim de orta vade hedeflerimiz arasında olan bu seviyenin bir türlü görülememesi "yükselemeyen bir şey düşer" lafını akıllara getiriyor ve paritenin her an düşebileceği beklentisini doğuruyor. Her ihtimale karşı 1,347 üzerinde kalıcı olması yükselişleri tetikler ancak bu seviye altında alıcı davranırken çok dikkatli olunmalı.

Gbp/Usd Analizi
Pariteyi haftalık grafikte incelediğimizde RSİ göstergesinin 65 seviyesinden dönüş gerçekleştirmiş ve haftayı 59 seviyesinde kapatmış olarak buluyoruz. Yükselen trendin devamı için bu seviye üzerinde haftalık kapanışın gerekli olduğunu ancak aşırı ısınmadan dolayı yeniden bir satış gelebileceğini hatırlatmakta fayda var. 

Günlüklerde incelediğimizde 1,59 desteği karşımıza çıkıyor ve olası dönüşler için en uygun seviye olarak görünüyor. 1,59'dan bir yükselişin başlaması halinde 1,625-1,63 seviyelerine bir yükseliş izleyebiliriz. Bu seviyelerden yeniden bir satış gelme olasılığı yüksek, 1,63 üzeri haftalık kapanışın olup olmayacağını ve haftalık RSİ göstergesinde 65 seviyesinin geçilip geçilmeyeceğini izleriz. 1,59 seviyesinin aşağı kırılması halindeyse OBO formasyon hedefi olan 1,565 seviyelerine doğru bir düşüş olma ihtimali yüksek. Orta vadede 1,548 desteği paritenin ana hedefi olabilir.
Usd/Jpy Analizi
Geçtiğimiz hafta içinde 97 seviyesi altında kalıcı olamayan Usd/jpy bu seviyeden destek bularak 98,50 direncine kadar yükseliş gerçekleştirdi. İlk etapta 99,05 seviyesini hedefleyebilecek parite yükselişlerin hacimli olması halinde yükselişi 99,65 seviyesine taşıyabilir. Destek oalrak izlenmesi gereken ilk yer 97,90 olarak görülürken kritik destek 97,00 üzerinde kalması yükselişlerin devamını sağlayabilir.
14-18 Ekim Haftalık Ekonomik Takvimi Görmek İçin Tıklayın

Ücretsiz sinyal için guvenliforex@gmail.com adresine mail atın.
   

0 yorum:

Yorum Gönder