20 Ekim 2013 Pazar

21-25 Ekim Gbp/Usd Analizi

Bu gece Japonya'dan gelecek haberler ve öğleden sonra Abd'den gelecek Konut satışı verileri haftanın daha ilk gününden paritelerin hareketlenmesine neden olabilir.

Salı günü Abd tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri sert hareketlere neden olabilir. Tarım dışı istihdamda 180 binlik bir artış beklenirken İşsizlik oranını 7.3 ile aynı kalması bekleniyor. Beklentiden iyi gelecek bir veri özellikle Altında ve Gbpusd, Eurusd paritelerinde sert düşüşlere neden olabilir.

Çarşamba günü saat 11:30'da İngiltere MB Toplantı tutanakları açıklanacak. Bu hafta Gbp için en önemli saatler tutanakların açıklandığı bu saatler olabilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli unsur ileriye dönük faiz politikasına kaç üyenin destek verip kaç üyenin vermediği.

 Perşembe günü Çin'den gelecek olan HSBC İmalat PMI rakamı günün ilk önemli verisi. Daha sonra Avrupa bölgesinden gelecek PMI rakamları olumlu bekleniyor. Öğleden sonra Abd işsizlik başvuruları açıklanacak. Beklenti 341 bin. Hareketli olabilecek bu gün içinde en önemli veri diyebiliriz. Özellikle Altın, Eurusd, Usdjpy ve Gbpusd paritelerine hareket getirebilir. Daha sonra Abd İmalat PMI ve konut satışları verisi izlenecek. PMI rakamında beklenti 52.8 iken konut satışlarında beklenti 427 bin.

Cuma günü Japonya'da TÜFE verileri açıklanacak. İngiltere'den önemli veriler var. 3.çeyrek öncü büyüme rakamları açıklanacak. Beklenti 0,8.Bu özellikle Gbpusd paritesinde sert hareketlere neden oalbilecek bir veri. Almanya'da ise İfo iş dünyası güven endeksi. Euro bölgesi M3 para arzı ve özel sektör kredileri açıklanacak. Öğleden sonra Altın için en önemli veri Abd dayanıklı mal siparişleri verisi açıklanacak.

Gbp/Usd Teknik Analizi
Parite yükseliş trendi üzerinde hareketlerine devam ediyor. Bu hafta 1,625-1,630 kritik dirençlerini geçebilecek mi izleyeceğiz. Bu seviyelere yakın bölgelerden aşağı yönlü hareketler bekliyoruz. Kritik destekler 1.607-1.595 seviyeleri. 1.630 üzerinde 1.647 paritenin ilk hedefi olabilir. Bu nedenle 1.630 üzerinde satıcı olmakta ısrar etmemeli. Orta ve uzun vadeli kritik bir direnç olan bu seviye geçilirse parite için uzun vadede olumlu bir hava oluşur. Aksi taktirde paritenin hedefi yeniden 1.55 seviyeleri olabilir.
Bu gece Japonya'dan gelecek haberler ve öğleden sonra Abd'den gelecek Konut satışı verileri haftanın daha ilk gününden Altın'ın hareketlenmesine neden olabilir. Salı günü Abd tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri sert hareketlere neden olabilir. Tarım dışı istihdamda 180 binlik bir artış beklenirken İşsizlik oranını 7.3 ile aynı kalması bekleniyor. Beklentiden iyi gelecek bir veri Altında sert düşüşlere neden olabilir. Perşembe günü Çin'den gelecek olan HSBC İmalat PMI rakamı günün ilk önemli verisi. Daha sonra Avrupa bölgesinden gelecek PMI rakamları olumlu bekleniyor. Öğleden sonra Abd işsizlik başvuruları açıklanacak. Beklenti 341 bin. Hareketli olabilecek bu gün içinde en önemli veri diyebiliriz. Özellikle Altın, Eurusd, Usdjpy paritelerine hareket getirebilir. Daha sonra Abd İmalat PMI ve konut satışları verisi izlenecek. PMI rakamında beklenti 52.8 iken konut satışlarında beklenti 427 bin. Cuma günü Japonya'da TÜFE verileri açıklanacak. Öğleden sonra Altın için en önemli veri Abd dayanıklı mal siparişleri verisi açıklanacak.
Haftalık Usd/Try Analizi-Haftalık Altın Analizi-21-25 Ekim Haftalık Ekonomik Takvim
Ücretsiz sinyal için guvenliforex@gmail.com adresine mail atın.
   

0 yorum:

Yorum Gönder