19 Eylül 2013 Perşembe

19 Eylül Altın Analizi

    Küresel piyasaların merakla beklediği Fed'in toplantı tutanakları dün açıklandı ve Fed parasal genişlemeye devam dedi.

Toplantıdan aylık 85 mlr$ tahvil alım programını değiştirmeme kararı çıktı. Bu durum Dolar üzerinde olumsuz etki yaparken Altın, Eurusd, Gbpusd, Gümüş, Audusd üzerinde olumlu etki yapmıştır.

Herhangi bir takvimin olmadığını belirten Bernanke verilerin istenilen seviyede olmadığını belirtti.

Demek ki dikkat etmemiz gereken açıklanaca veriler.Olumlu gelmesi halinde QE'nin azalma ihtimali artacağından özellikle Altın üzerinde olumsuz etki yapabilir.Olumsuz verilerin de Altın üzerinde olumlu etki yapması beklenmelidir.

Altını teknik açıdan değerlendirecek olursak daha önceki yükselen trendin altında bulunuyoruz.Bu kanalın dip seviyesi bugün için 1375 iken yarın 1378,6 olacak. Yani bugün 1375 hem kanal dibi olması hem de 21 günlük ho seviyesi olması nedeniyle kritik. Geçilmediği taktirde hacimlerde düşüş gözlenebilir ve beraberinde satışlara kaldığımız yerden devam edebiliriz. Düşüşlerde dikkat etmemiz gereken ilk destek 1358 daha sonra ise 1337 göze çarpıyor. Özellikle 1358 üzerinde olması yükselişleri tetikleyebilir. Bu nedenle 1358 desteği kırıldığında satış baskısı artabilir.1375 geçildiği takdirdeyse 1404 direncine bir hareket söz konusu olabilir. Şu anki görünümde Orta vade yönümüzün net bir şekilde AŞAĞI yönlü olduğunu söyleyebilirim.


0 yorum:

Yorum Gönder