29 Nisan 2014 Salı

RHEAG Teknik Analizi

Hisse kritik 0,89 desteği üzerinde tutunmaya çalışıyor. Daha önce 2 kez düşerken destek olan bu seviye şimdilerde de destek görevi görerek
önümüzdeki günlerde yaşanacak yükselişlerde ciddi bir rol oynayabilir. Bu seviye üzerinde kapanışların devam etmesi halinde 0,99-1,05 seviyelerine yükseliş görebiliriz. İlk atağında bu aralıktan dönmesini beklediğimiz hissenin orta vadeli yükselişlerin devam etmesini, 1,16 ve 1,28 bariyerlerine doğru yükselişlerini devam ettirmesini bekliyoruz. Hissenin 0,89 desteğini kırması halinde bir süre yatay seyretmesini ve 0,79-0,76 desteklerine düşmesini bekliyoruz. Bu aralıktan tekrar destek bularak yükselişe kaldığı yerden devam etmesi beklenebilir. Ancak bu riski almak istemeyenlerin 0,89 altında gerçekleşecek kapanışta pozisyonlarını kapatarak 0,79-0,76 aralığından tekrar pozisyon almaları daha uygun görünüyor.

*Nasıl olsa yükselecek mantığıyla hareket edip de hissede kademeli alım uygulamadan önce bu veya başka bir hissenin geçmişini incelemekte fayda var. Mesela bu hisseyi ele alırsak 19.10.2010 tarihinde 6,00 TL'den alım gerçekleştiren bir kişi "düşerse de alım yaparım, nasıl olsa yükselecek" mantığıyla beklemeye devam ettiyse eğer, hala bekliyordur ve daha önemlisi ciddi bir zararla bekliyordur. Çünkü hissenin fiyatı 6,00 TL'den 0,90 TL'ye düşmüş durumda. Bu nedenle kendinizce belirlediğiniz zarar stop noktası altın yeni bir maliyet edinmek yerine zararı kabul ederek pozisyonu kapatmak daha makul bir çözümdür. **Hisse bölünmüş veya çok ciddi kar payı da dağıtmış olabilir, yaptığım genel bir açıklamadır. ***Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir. Tamamen basit bir senaryodan ibarettir.

0 yorum:

Yorum Gönder