19 Temmuz 2014 Cumartesi

21-25 Temmuz Haftası Parite ve Emtia Analizi


ALTIN ANALİZİ
Altın geçtiğimiz hafta belirlediğimiz 1,318 desteğini kırarak 1,292 seviyesine kadar geriledi ancak Malezya uçağının düşürülmesiyle tansiyonun yükselmesi Altın'ın 1,325 direncini test etmesine neden oldu.
Önemini belirttiğimiz 1,318 üzerinde kapanış gerçekleştiremeyen Altın haftayı 1,310 seviyelerinde kapattı. Geçtiğimiz hafta beklentimiz 1,360/66 direnç bölgesinden satış gelmesi yönündeydi ancak Altın bu seviyeyi göremeden 1,345 seviyesinden gerilemeye başlamıştı. Bu hafta 1,318 bariyeri altında kapanışlar devam ettikçe satış baskısının devam etmesini ve 1,277-68 desteklerine geri çekilme ihtimalini daha yüksek görüyoruz. Altın'ın bu seviyelere düşüşünde alımlar gelebilir ve bu bölgenin kırılması ilk etapta kolay olmayacaktır.

Bu hafta 1,292 üzerinde kapanışlar devam ettikçe satış baskısı nispeten azalacaktır ancak ciddi bir yükseliş henüz görünmüyor. Altın için yükseliş trendi başladı diyememizin en büyük sebebi "Alçalan Üçgen" senaryosunun hala da işliyor olması. Bu senaryoya göre orta vadeli satıcıların devreye girebileceği endişesiyle alımlar azalabilir ve satış başlayabilir. Satıcıların devreye gireceği kritik bölge olarak 1,360/65 seçilebilir. Bu bölge aşıldığı taktirde 1,392-1,432 dirençlerinin test edilme olasılığı çok yüksek. Ancak 1,360/65 aralığı geçilmeden kısa-orta-uzun vadeli satışlara maruz kalabiliriz.

Haftalık kritik seviyeler 1,268-1,292-1,318-1,342-1,365

Altın'ı tek başına değerlendirdiğimizde yükseliş ihtimalinin arttığını net bir şekilde görebiliyoruz. Daha önce yayınladığımız haftalık analizlerde SP500 endeksinde "Kar satışı değil; çöküş" senaryomuzun geçtiğimiz günlerde daha çok dillendirildiğine şahit olduk. Tekrar söylüyoruz yaşanabilecek ciddi bir krizde şu anki koşullarda  en çok yükselme potansiyeline sahip enstrümanlardan biri Gümüş diğeri ise Altın'dır. Bu çöküş senaryomuzda Sp500 başta olmak üzere küresel borsalarda %30-35 civarında bir satış ciddi bir krizin tetikleyicisi de olabilir. Bu durumun gerçekleşmesine neden olabilecek gelişmeler geçtiğimiz günlerde Portekiz'de ortaya çıkan Bankacılık sektörü öncüsünde de olabilir, yaşanabilecek bir savaş öncülüğünde de. Ancak her ne olacaksa yılın son çeyreğinde yaşanacak gelişmeler bu çöküş senaryosunun bahaneleri olacaktır görüşündeyiz. Olaya tamamen teknik analizle baktığımızdan RSİ, Williams Range, ve CCI indikatörlerinin uzun süredir aşırı alım bölgesinde olması yaşanabilecek düşüşün habercisi niteliğindedir.

Sp500 vadeli grafiği:                                 










 Gümüş Grafiği:








DOLAR ANALİZİ
Dolar geçtiğimiz haftayı 2,122 seviyelerinden kapattı ve günlük analizlerde dile getirdiğimiz kısa vadeli düşüş trendine devam etme kararını onaylamış durumda. Bu durumda Dolar'ın 2,108-2,088 desteklerine düşüş için daha istekli bir görüntü ortaya çıkmış oldu. Dolar'da daha önce analizini yaptığımız TOBO formasyonu bu hafta içi gündeme gelecektir ve 2,088 desteğinin önemi üzerinde durulacaktır. (Önceki analiz için tıklayın)... 2,088 desteği üzerinde kalındıkça da TOBO formasyonu güncelliğini koruyacaktır ve ilk etapta 2,152 boyun çizgisi olmak üzere 2,243 formasyon hedefi olacaktır. Bahsettiğimiz bu senaryo daha önce belirttiğimiz dip formasyonuna da uygun düşmekte ve 2,050-2,10 aralığındaki alım önerimizin devam etmesini sağlamaktadır. Defalarca alım için uygun olduğunu dile getirdiğimiz bu aralıktan gerçekleşecek alımlar 2,152-2,243-2,39 hedefleriyle elde tutulabilir. Kısa vadeli görünümün düşüş yönünde olduğu Dolar'da böylelikle orta vadeli alım fırsatları oluşacağı düşüncesindeyiz.

GBPUSD ANALİZİ
Gbpusd paritesinin daha önce yaptığımız analizinde aylık grafikte üzerinde durduğumuz 1,717 seviyesi hala da önemini korumakta ve yükselişlerin önünde en büyük engel olmaktadır. (Önceki analiz için Tıklayın).. Daha önce gerek destek gerekse direnç görevi gören bu bölgenin geçilememesi olası satışları tetikleyebilir. Aylık grafikte dikkatini çektiğimiz diğer bir husus ise RSİ göstergesinde yaşanan düşüş trendi. Rsi göstergesinin 1,717 bariyerinin geçilememesiyle yataya döndüğünü, bu hareketin ise olası bir kar satışı/düşüş trendinin habercisi olabileceğini düşünüyoruz.

Kısa vadeli değerlendirmemizde ise yeni başlık olarak eklediğimiz "Teknik analizde başarı elde etmiş Formasyonlardan" ilki olan WOLFE WAVE BEARİSH Formasyonunun belirgin bir şekilde ortaya çıktığını görüyoruz. Geçtiğimiz hafta 1,703 seviyesine kadar gerileyen ve en yüksek 1,719 seviyesini gören Gbpusd paritesi için olumsuzluk artarak devam ediyor. Formasyona göre 1,719 direnci 5 numaralı bölge olarak ön plana çıkarken formasyon hedefi ilk etapta 1,670 daha sonra ise 1,660 olarak seçilebilir.

Diğer Parite Analizleri
Eurusd Analizi
Gbpchf Analizi
Eurjpy Analizi
Euraud Analizi
Ücretsiz EUR/USD, GBP/JPY, USD/JPY, GBP/USD , EUR/JPY, AUD/USD, ALTIN, DOW, NIKKEI ve PETROL sinyalleri için tıklayın..

0 yorum:

Yorum Gönder