8 Kasım 2014 Cumartesi

Altın direnç bölgesini zorluyor - 10 Kasım Altın Analizi

Altın uzun süredir kırılmayan 1,180 desteğini kırarak 1,131 seviyesine kadar geriledi ve haftayı 1,177 seviyesinden kapattı. Altın'ın bu hareketi bir çok kişi için anlamsız gelebilir ancak Altın'ın yaşadığı uzun soluklu
düşüşün bir düzeltmesi gelmeden yoluna devam etmesi sağlıklı olmayacaktır. Bu nedenle göstergelerde yaşanan uyumsuzluğun da etkisiyle Altın yukarı bir hareket başlattı ve haftanın son günü ciddi bir yükseliş yaşadı.

Şimdi yaşanan son yükseliş hareketinin devam edip etmeyeceğini sorgulayacak olursak 1,180 uzun süredir kırılmayan bir destek olması itibariyle artık kritik bir direnç olarak izlenebilir. Aynı zamanda 1,192 seviyesi de yükselişler önünde ayrı bir kritik direnç olarak görev yapacaktır. Bahsettiğimiz 1,180-1,192 aralığı direnç bölgemiz olmakla birlikte Altın'ın bu bölgeyi aşması ilk etapta zor görünüyor. Biz bu yükselişi bir tepki yükselişi olarak görüyor ve düşüşün devam edeceğini öngörüyoruz. 1,192 aşıldığı taktirde kısa vadeli düşüşün son bulacağını unutmadan bu seviye altında hareket oldukça 1,163-1,155-1,137 seviyeleri hedeflenebilir.

NOT: Grafikler ve seviyeler tamamen teknik analize dayalı olup senaryodan ibarettir. Herhangi bir bağlayıcılığı yoktur. Yatırım danışmanlığı ve tavsiyesi niteliğinde değildir.

Blogumuza destek olmak için:
-Analizlerimizi siz de paylaşabilir,
-Mail abonemiz olabilir,
-Konuların altına düşüncelerinizi, eklemek istediklerinizi yazabilir,
-Sosyal medyada Twitter 'da takipçimiz olabilir, Google+ hesabımı çerçevelerinize ekleyebilirsiniz.

7 yorum:

  1. "Biz bu yükselişi bir tepki yükselişi olarak görüyor ve düşüşün devam edeceğini öngörüyoruz."

    Hangi bilgilere göre böyle bir tahminde bulundunuz.Size bunu düşündüren piyasa hareketleri/bilgileri nelerdir?
    Paylaşırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Destek/direnç konusu gözden geçirildiğinde kırılmadan sonra, kırılma yönünün tersinde destek/direnç tekrar denenir. Bu deneme sonunda geri dönüş mumlarıyla, piyasa, kırılma yönünde karar kılarak hareketini kırılma yönünde hızlandırır. Bu kuraldan yola çıkarak Altın'da da böyle bir hareketin yaşanacağını bekliyorum.

      1.180/92 aralığı bildiğiniz gibi daha önce kuvvetli destek bölgesiydi. Bu bölge kırıldıktan sonra şimdi de direnç bölgesi olarak görev yapacağını düşünüyorum. Sadece bir öngörü gerçekleşmeyebilir tabi ki, bekleyip ne olacağını göreceğiz.

      Sil