11 Ağustos 2014 Pazartesi

Altın Analizimiz Gerçekleşti

Altın 30 Temmuz'da 1,298 seviyelerindeyken yaptığımız analizde belirttiğimiz doğrultuda hareket ederek önce düşüş daha sonra yükseliş gerçekleştirdi. Altın'daki ilk senaryomuzun aşağı yönlü olduğu ve 1,285-1,277 desteklerinin görülebileceği yönündeydi.
Alış için bekleyen yatırımcıların 1,277 desteğinden dönüşü takip etmeleri gerektiğini belirtmiştik. Nitekim Altın 1,280 seviyesine düşerek toparlanma yaşadı ve Wolfe wave Formasyonuna göre müthiş bir alım fırsatı verdi. Şimdi ayrıntılarıyla ele alacağımız bu analizin hedefe ulaşmasını adım adım inceleyelim.

30 Temmuz Grafiği ve Analizini tam olarak görüntülemek için tıklayın.. 

Grafikten görüleceği üzere 5 numaralı bölge için 1,277 desteğini öngörmüştük ancak bu seviye görülmedi. Alım noktası olarak belirttiğimiz 1,277 seviyesinin görülmemesi Wolf Wave formasyonunda belirttiğimiz alım noktasını beklememize neden olacaktır. Bu nedenle alçalan takoz içerisine giren Altın fiyatı alt bandı test ettiği noktada alım denenebilir ve formasyon hedefleri beklenebilir. Nitekim alt bandın geçtiği seviye olan 1,282 test edilerek yükselişe geçen Altın ilk hedef 1,312 2. hedef ise 1,322-1,328 aralığını test etmiştir.

Teknik analizde başarı elde etmiş Wolfe wave formasyonunu incelemek için tıklayın..

NOT: Grafikler ve seviyeler tamamen teknik analize dayalı olup senaryodan ibarettir. Herhangi bir bağlayıcılığı yoktur. Yatırım danışmanlığı ve tavsiyesi niteliğinde değildir.

Ücretsiz EUR/USD, GBP/JPY, USD/JPY, GBP/USD , EUR/JPY, AUD/USD, ALTIN, DOW, NIKKEI ve PETROL sinyalleri için tıklayın..

0 yorum:

Yorum Gönder