28 Ağustos 2014 Perşembe

SGDJPY Analizi

Bir yatırımcının isteği üzerine analizini yaptığımız Sgdjpy paritesinde hem kısa vadeli hem de orta vadeli yükselişin yaşandığını, orta vadeli
görünümde çift tepe olabileceği ihtimali görülürken biraz daha kısa vadeli görünümde yükseliş kanalının üst bandında olunması nedeniyle gerilemenin yaşanabileceğine dair iki veri elde ediyoruz. Rsi göstergesindeki aşırı alım bölgesinden çıkma isteği de bu gerilemeye destek verebilir. Paritede 83,40 üzerinde hareket alanı oluşmadıkça gerilemeler beklenmelidir.

İlk etapta 82,98 desteği göze çarparken bu desteğin kırılması yani bu destek altında 4 saatlik kapanışlar olması paritenin 82,45-82,17 ve 81,94 seviyesine gerilemesine katkı sunabilir. 82,98 desteği altında kapanış olmadığı müddetçe yükselişlerin devam etmesi beklenmelidir ancak göstergelerin zayıflaması bu desteğin kırılma ihtimalini arttırıyor. Orta vadeli görünümde ise 81,70 desteğinin yükselişlere katkı sunacağını, paritenin bu seviyeye yakın bir yerlere düşmesi orta vadeli alıcıların dikkatini çekebileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle alıcıların 81,70-82 aralığını beklemelerini, satıcıların ise 82,98 desteğinin kırılmasını beklemeleri daha uygun görünüyor.

NOT: Grafikler ve seviyeler tamamen teknik analize dayalı olup senaryodan ibarettir. Herhangi bir bağlayıcılığı yoktur. Yatırım danışmanlığı ve tavsiyesi niteliğinde değildir.

Blogumuza destek olmak için:
-Analizlerimizi siz de paylaşabilir,
-Blogda yer alan reklamlara her girişte tıklayabilir,
-Mail abonemiz olabilir,
-Konuların altına düşüncelerinizi, eklemek istediklerinizi yazabilir,
-Sosyal medyada Twitter 'da takipçim olabilir, Google+ hesabımı çerçevelerinize ekleyebilirsiniz.

FOREX PİYASALARINI RİSK ALMADAN ÖĞRENİN

1 yorum:

  1. sgdjpy yorumunuz için teşekkür ederim, çok naziksiniz.

    YanıtlaSil