13 Ağustos 2014 Çarşamba

Gbpusd ve Gbpchf Analizimiz Gerçekleşti


Blogumuzu takip edenler iyi bilir ki yaklaşık 1 aydır Gbpusd ve Gbpchf paritelerinde satış çalışılması gerektiğini, yükselişlerin satış fırsatı olduğunu belirtmiştik. Şu anki durum ne kadar haklı olduğumuzu ortaya
koymaktadır. Düşüş olma ihtimalini nedenleriyle ortaya koyduğumuz paritelerde yaptığımız teknik incelemelerin ne kadar başarılı olduğu ortadadır. Bu yöntemlerin siz değerli yatırımcılar tarafından bilinmesi sizlere büyük kazanç sağlayacağı gibi kaçan trenin arkasından kovalarken ters pozisyonda kalmanızı da engelleyecektir. Üzerinde durduğumuz en önemli formasyon olan Wolfe Wave Formasyonunun bu iki paritede de gayet başarılı olduğunu görüyoruz. Blogumuzda bu analizin nasıl yapılacağı ayrıntılarıyla anlatılmaktadır.

Gbpusd paritesinin daha önceki değerlendirmelerimizde 1,710-1,717 aralığında hareket eden bu paritede özellikle 1,717 direncinin kuvvetli oluşundan bahsetmiştik. Nitekim en yüksek 1,719 seviyesini gören parite bir daha bu seviyeye yaklaşamadı. Parite değerlendirmelerimiz, 1,710-1,717 aralığındayken bile ilk hedef olarak belirttiğimiz 1,670 bugün görülmüş olup 2. hedef 1,657-1,660 aralığına doğru hızla geriliyor.

Daha önceki GBPUSD analizlerimizden birini incelemek için tıklayabilirsiniz. 

Paritenin daha önce yayınladığımız grafiği:


Paritenin şu anki grafiği:
Paritede 1,610-1,617 aralığından satış uygulanarak ilk hedefin kar al noktası olarak seçilmesi durumunda en az 400 pip kazanç sağlanacaktı.





Gbpchf paritesinde ise 1,540-1,548 aralığından satış önermiştik. Şu anki aşamada formasyonda 2. hedefe ulaşıldığını görüyoruz. 1,540 seviyesinden satış uygulayan bir yatırımcı ilk hedefi kar al noktası olarak seçmiş olsaydı 200 pip kazanç sağlayacaktı.



Belirtilen Formasyonları incelemek için tıklayın..

Blogumuza destek olmak için:
-Analizlerimizi siz de paylaşabilir,
-Blogda yer alan reklamlara her girişte tıklayabilir,
-Mail abonemiz olabilir,
-Konuların altına düşüncelerinizi, eklemek istediklerinizi yazabilir,
-Sosyal medyada Twitter 'da takipçim olabilir, Google+ hesabımı çerçevelerinize ekleyebilirsiniz.

NOT: Grafikler ve seviyeler tamamen teknik analize dayalı olup senaryodan ibarettir. Herhangi bir bağlayıcılığı yoktur. Yatırım danışmanlığı ve tavsiyesi niteliğinde değildir.

Ücretsiz EUR/USD, GBP/JPY, USD/JPY, GBP/USD , EUR/JPY, AUD/USD, ALTIN, DOW, NIKKEI ve PETROL sinyalleri için tıklayın..

0 yorum:

Yorum Gönder